Странната география на шкембе чорбата

Екстрийм – една рокаджийска премиера на конкурс „Развитие“
юли 8, 2020
ТОЙ И ТЯ
декември 30, 2021

Романът „Странната география на шкембе чорбата“ на Иван Стоилов не е кулинарна книга, въпреки че в него читателите могат да намерят твърде любопитни рецепти за приготвяне на тази регионална супа. Не е и пътепис, независимо че разказва за перипетиите на двамата приятели Спас и Павел в три държави, в опитите им да напишат статия за култа към ястието на Балканския полуостров. Нито историческа книга, макар да е пълна с достоверни факти от миналото. Не е типичната комедия, въпреки че някои от премеждията на героите могат да задавят четящия от смях. Трудно може да се определи и като драма. Нищо, че на места сюжетът оставя буца в гърлото.

Това е еклектичен роман, в който по стечение на обстоятелствата се преплитат съдбите на пет човешки същества, които ще трябва да се изправят в упор срещу грешките си от миналото и да преценят дали могат да си простят. Поради тази причина, романът „Странната география на шкембе чорбата“ е лютив и дълбок като съдържанието на паницата с димящата оранжева течност, която в крайна сметка би могла да стопли сърцата.

Освен ако не прекалите с оцета.

„Странната география на шкембе чорбата“ се издава от издателство „Потайниче“ и се разпространява в книжарниците на „Сиела“ и множество онлайн книжарници.

Творбата вече може да бъде намерена, освен в книжарниците, и на аудиокнига в Storytel https://bit.ly/412fExZ с гласа на актьора Христо Чешмеджиев, както и в електронен формат https://www.ozone.bg/product/strannata-geografiya-na-shkembe-chorbata-e-kniga/

За появата на романа авторът получава финансова подкрепа от Министерство на културата след проведен конкурс за подпомагане на творци в сферата на литературата по написване на ръкопис. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *