За мен

Иван Стоилов

Иван Стоилов е роден през 1971 година в Димитровград. Юрист по образование, работил е като журналист и следовател. Понастоящем правораздава като съдия в гр.София и чете лекции към Националния институт на правосъдието.

Автор е на три романа. Дебютният „Екстрийм-една рокаджийска история с автобус“ е роден от страстта към рок музиката, свободата на духа и дългите пътища. Романът печели Специалната награда на Десетия юбилеен литературен конкурс за непубликуван роман „Развитие“ през 2018 г., в чието жури влизат утвърдени имена като проф. Ивайло Знеполски, доц. Бойко Пенчев и писателя Георги Господинов. Романът попада и сред тримата финалисти в номинацията за „Дебют“ на Литературен конкурс „Перото“ през 2019г.

Вторият роман „Странната география на шкембе чорбата" е на пазара от средата на декември 2021 г., благодарение на издателство „Потайниче", като за написването на ръкописа авторът получава финансова подкрепа от Министерството на културата след проведен конкурс.

Третият и най-нов роман носи двусмисленото заглавие "По/стъпките му". Излиза на пазара в края на август 2023 г., издателство "Потайниче". За написването на ръкописа на този роман авторът отново получава финансова подкрепа от Министерството на културата след проведен конкурс.
Трите романа могат да бъдат закупени от книжарниците на „Сиела", както и от множество онлайн книжарници.

Разказите (къси и не толкова къси) са другата страст на Иван Стоилов. Историите в тях са инспирирани от самия живот и лъкатушат между тъжното и смешното. Няколко от разказите са предоставени за свободен прочит в настоящия сайт.

Разказът „Орлово око“ печели Трета награда на литературния конкурс за планински разкази „Под върха“ през 2019 г.

Друг разказ „ТОЙ и ТЯ" е удостоен със Специална награда на Шестия литературен конкурс „Морето!" в Ахтопол през 2021 г., организиран от Сдружение „Лумен".

Разказът "Следвай посланието!" печели Специална награда на литературен конкурс през 2022 г., организиран от община Чавдар.

Разказът "Леонид и Посейдон" печели Втора награда на Седмия литературен конкурс „Морето!" в Ахтопол през 2022 г., организиран от Сдружение „Лумен".

Публикации и есета на автора по всякакви теми (от извънземни нашествия от Космоса до арогантните мобилни оператори) могат да бъдат открити и в интернет-блога „Бомберанг“.